Manastirea Christiana
Manastirea Christiana este locul unde a rodit cuvantul Mantuitorului, care zice: "Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara." Matei 11, 28-30
un serviciu oferit de CREŞTIN ORTODOX WEBSITE
[Intra in cont]

Categorii


 Hram - Pogorarea Sfantului Duh 

Pogorarea Sfantului Duh este principalul hram al Manastirii Christiana.

Pogorarea Sfantului Duh - Rusaliile, Cincizecimea - actualizeaza in fiecare an trimiterea Sfantului Duh peste Apostolii adunati in Ierusalim. Pogorarea Sfantului Duh, alaturi de sarbatoarea Pastilor si de ziua Duminicii, este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine. In aceste zile se aduc la biserici flori si ramuri de copaci, amintind de obiceiul similar practicat de catre iudei, in care se aducea multumire lui Dumnezeu pentru strangerea recoltei.

Pogorarea Sfantului Duh

Pogorarea Sfantului Duh marcheaza intemeierea Bisericii prin trimiterea Sfantului Duh in lume, ca sa imputerniceasca pe Sfintii Apostoli, sa vesteasca fara frica Evanghelia Mantuitorului. Biserica devine o realitate vazuta prin pogorarea Duhului Sfant, iar a fi crestin inseamna a avea pe Duhul Sfant.